Харків’янина, який обіцяв допомогти ухилянту за гроші, судитимуть

Чоловік розповідав, що начебто може вплинути на членів військово-лікарської комісії та співробітників військкомату.

До суду передали обвинувальний акт щодо харків’янина, який обіцяв за гроші допомогти ухилянту.

За даними слідства, чоловік сказав знайомому, що має зв’язки із членами військово-лікарської комісії й співробітниками терцентру комплектування та соцпідтримки, і запропонував йому отримати документи щодо непридатності до військової служби, а також виключити його з обліку військовозобов’язаних. За «послугу» чоловік мав сплатити 5000 доларів. Проте під час отримання частини грошей «помічника» затримали.

«При наступній зустрічі обвинувачений висловив вимогу про надання частини неправомірної вигоди у сумі 3 000 доларів США. При отриманні грошей чоловік був затриманий в порядку ст. 208 КПК України», — повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Обвинувальний акт склали за ч. 3 ст. 369-2 і ч. 3 ст. 332 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янка за гроші допомагала ухилянтам отримати фейкові документи. 43-річна жінка за хабарі організувала оформлення військовозобов’язаним документів із медустанов Харківщини про інвалідність. Її затримали 13 березня під час передачі документів «клієнтові».

Джерело

Новости Харькова