Харків’янин проведе вісім років у тюрмі за передачу ворогові інформації про ЗСУ

Зрадником виявився 52-річний чоловік.

Чоловік, що здав позиції ЗСУ співробітнику ФСБ, не визнав своєї вини.

Київський районний суд Харкова визнав винним 52-річного харків’янина, який передавав інформацію про українську армію ворогові. Йому призначили покарання у вигляді восьми років ув’язнення.

Слідчі встановили, що 25 березня минулого року чоловік мобільним телефоном спілкувався із представником Росії. Він розповів йому про місце знаходження підрозділів українських захисників та їхнього озброєння й транспорту, також надав локалізацію на місцевості. Наступного дня чоловік розповів жінці про цей дзвінок.

«26 березня 2022 року харків’янин подзвонив знайомій жінці і розповів, що напередодні співробітник фсб рф цікавився у нього розташуванням ЗСУ в Харкові. Під час розмови він підтвердив їй, що передав інформацію з метою подальшого знищення української військової техніки. Крім того, спілкуючись із цією жінкою по телефону, він виправдовував збройну агресію рф проти України», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Проте у суді чоловік провини не визнав. Після винесення вироку його адвокат подав апеляцію, суд задовольнити її відмовився. Винним чоловіка визнали за ч. 2 ст. 114-2 і ч. 1 ст. 436-2 (поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України.

«Сторона захисту подала до суду апеляційну скаргу на вказане судове рішення, в якій просила скасувати вирок та закрити кримінальне провадження у зв’язку з тим, що, на її думку, відсутні докази вини обвинуваченого у вчиненні злочину. Проте Харківський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги та підтримав позицію прокурорів, залишивши вирок без змін», — пояснили у прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові затримали російського агента, який здавав заводи та промисловість. Співробітник фармацевтичноїї компанії працював на росіян із березня 2023 року.

Джерело

Новости Харькова