Харків’янин отримав другий вирок за любов до Росії у соцмережах

Чоловіка засудили за поширення дописів у соцмережах та колабораційну діяльність.

Житель Харкова вихваляв Росію у соцмережах, хотів утекти від правосуддя до Росії через Запоріжжя та агітував співкамерників підтримувати країну-агресора.

Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок 55-річному харків’янину, який на своїй сторінці у забороненій в Україні соцмережі розповсюджував дописи з підтримкою Росії. Чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України і призначили йому покарання у вигляді трьох років ув’язнення. У суді чоловік визнав провину частково. Він заявив, що «робив це не навмисно». Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває строк на подання апеляції.

«Чоловік вихваляв політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Харків’янин став переховуватися від слідчих і хотів втекти до Росії, він розробив план утечі через коридор на Запоріжжі для евакуації мирних жителів. Однак у листопаді минулого року його розшукали, тоді чоловіка відправили під варту. У слідчому ізоляторі він розповідав співкамерникам про любов до Росії.

«Однак роспропаганду чоловік продовжив нав’язувати вже не широкій авдиторії у соцмережі, а своїм співкамерникам у СІЗО. Прихильник «всього руського» закликав їх підтримувати дії рф», — повідомили у прокуратурі.

За такі заклики чоловік раніше отримав вирок. Його визнали винним за ч. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирок виніс Жовтневий райсуд Харкова 8 грудня. Чоловіка позбавили на десять років права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

Як писав KharkovNEWS.info, засудили колишню чиновницю, яка працювала на росіян і втекла до Харкова. Жінка відповідала за житлово-комунальне господарство в окупантів.

Джерело

Новости Харькова