Харків’ян запрошують до школи стресостійких волонтерів

Навчання розпочинається 5 липня.

У школі обіцяють навчити основам волонтерства, стресостійкості та комунікації.

Жителів Харкова запрошують на безкоштовне навчання у школу волонтерів AVA. Заняття будуть проводити фахівці Університету цивільного захисту та Червоного Хреста. Стартує навчання 5 липня, воно триватиме до 18 серпня. Доєднатися до занять можуть люди від 14 до 35 років.

«Під час безкоштовних занять молоді люди отримають базові знання з основ волонтерства, а також дізнаються, як діяти в надзвичайних ситуаціях, вивчать алгоритм надання першої допомоги у фахівців Національного університету цивільного захисту України та Харківського відділення Товариства Червоного Хреста. Також під час навчання вони зможуть вдосконалити особисті навички, зокрема, стресостійкість, партнерство, комунікацію та етику спілкування», — повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент у справах сім’ї, молоді та спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чоловіків із Харківської області виїхали як волонтери і не повернулися в Україну

Для того, щоб узяти участь у заняттях, потрібно зареєструватися за посиланням тут. В анкеті потрібно вказати прізвище, ім’я та по батькові, стать, вік, номер телефону, посиланням на Telegram. Також просять повідомити, звідки учасник дізнався про школу, та написати свої сподівання щодо навчання у школі.

Уроки будуть проводити три рази на тиждень. Для навчання обрали комбінований формат — онлайн або офлайн. Це буде залежати від безпекової ситуації у Харкові.

У департаменті розповіли, що за допомогою школи волонтерів AVA хочуть популяризувати волонтерський рух, здоровий спосіб життя й неформальну освіту молоді.

«За час існування проєкту навчання пройшли сотні молодих харків’ян. У мирний та воєнний час випускники школи брали участь у проведенні загальноміських спортивних, культурних, освітніх, іміджевих та соціальних заходах», — повідомили у департаменті.

Джерело

Новости Харькова