Харків’ян просять не реагувати на фейкову розсилку росіян

Повідомлення приходять російською мовою.

Передавати будь-кому дані про українську армію не можна.

Увечері 26 жовтня жителі Харкова та області почали масово отримувати повідомлення із пропозицією надавати інформацію боту у Telegram про Збройні сили України. За надання інформації обіцяють гроші.

Повідомлення надходять від користувача під псевдонімом — Krayina. У них пишуть наступне російською мовою: «Меняем информацию о ВСУ на $. Вся информация в telegram https://t.me/XMT_BBB_bot».

У Харківській обласній військовій адміністрації зазначили: ця інформація є фейковою, переходити за посиланням не можна у жодному разі.

«Окупанти розсилають смс із пропозицією інформувати про ЗСУ в обмін на гроші. Закликаємо в жодному разі не переходити за посиланнями, вказаними в цих смс! Також наголошуємо, що нікому не можна повідомляти про місця розташування українських воїнів або військової техніки», — звернулися до жителів Харківщини у ХОВА.

У пресслужбі СБУ говорять, що подібні розсилки – це один із методів проведення цілеспрямованих інформаційно-психологічних операцій.

«Кожна така ІПСО перебуває у полі зору СБУ. І на будь-яку з них спецслужба має відпрацьовані алгоритми реагування та нейтралізації. Громадянам рекомендуємо ігнорувати такі повідомлення і не переходити за посиланням від сумнівних контактів», — повідомляє СБУ.

Повідомлення, які надходять жителям Харківщини. Скрін: KharkovNEWS.info

Як писав KharkovNEWS.info, раніше російські пропагандисти поширювали фейки щодо евакуації з Куп’янського району. Вони заявляли, що нібито жителів, які евакуювалися, не забезпечують житлом, і «українська влада кидає їх напризволяще». Ця інформація є неправдивою. 

Джерело

Новости Харькова