Харків купить 30 електробусів зі швидкісними зарядними станціями

Новий транспорт обійдеться в 15 млн євро.

Європейський інвестиційний банк надасть Харкову 15 мільйонів євро на придбання електробусів.

У п’ятницю 14 липня на позачерговій сесії Харківської міської ради ухвалили рішення щодо участі міськради у проєкті «Міський громадський транспорт України ІІ». Це дасть змогу закупити електробуси за кошти позики Європейського інвестиційного банку. Харкову дадуть 15 мільйонів євро. На ці кошти куплять 30 електробусів і швидкісні зарядні станції до них. Як повідомили у Харківській міській раді, про надання місту грошей мер Харкова Ігор Терехов домовився під час поїздки у Лондон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія подарує Харкову ще одну партію уживаних трамваїв

«Необхідно, щоб у Харкова був найкращий транспорт. Міста Європи та США вже використовують його. Також серед переваг цього виду транспорту — скорочення викидів CO2, фінансових витрат», — сказав Ігор Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, рік тому Ігор Терехов заявив, що трамваї у Харкові хочуть замінити на багатьох маршрутах електробусами, оскільки вони значно дешевші за трамваї.

«Сьогодні вартість нового трамвая —  від мільйона до півтора мільйона євро, вартість електробуса — 250 тисяч, а може й менша, тому що торгуємося. Вдумайтеся: на один трамвай можна купити чотири електробуси практично з такою самою місткістю», — пояснив тоді міський голова.

Джерело

Новости Харькова