Харків‘янин отримав підозру за перевезення вибухівки

У чоловіка вилучили п’ять протитанкових керованих снарядів.

Чоловік на власному авто перевозив снаряди, які начебто знайшов в Ізюмському районі. 

Автомобіль «Ford Transit», яким керував 42-річний харків’янин, поліціянти зупинили 13 липня на одному із блокпостів міста Чугуїв. Під час поверхневого огляду у правопорушника вилучили п’ять протитанкових снарядів. В бесіді з правоохоронцями чоловік розповів, що знайшов небезпечні «трофеї» в Ізюмському районі. Фахівці оглянули вибухові пристрої та вирішили їх знешкодити.

У правопорушника вилучили п’ять протитанкових снарядів. Фото: поліція Харківської області

«За висновками фахівців вибухотехнічної служби, вилучені речовини є бойовими частинами протитанкових керованих снарядів промислового способу виготовлення. Небезпечні предмети знешкоджені. Контрольований підрив здійснили у безпечному місці», — розповіли в обласному управлінні поліції.

19 жовтня чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області загинув тракторист. Під час проведення польових робіт підірвався трактор МТЗ.

Джерело

Новости Харькова