Харків чекає збільшення систем ППО

Небо Харківщини захищають шість дивізіонів ППО.

Над Харківщиною за період повномасштабного вторгнення збили понад 100 повітряних ворожих цілей.

У Харкові чекають на збільшення кількості обладнання для протиповітряної оборони і кількості підрозділів, що прикривають небо. На даний момент на захисті працюють шість дивізіонів. Ще рік тому він був усього один. Про це у День зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ повідомив командир військової частини А1215 302-го Харківського зенітно-ракетного полку.

«Третього липня 2022 року у нас залишився один дивізіон по прикриттю нашого рідного Харкова. Зараз у нас уже шість дивізіонів, збито понад 100 цілей тільки над Харківщиною. Ми впевнено набираємо оберти. Нас у майбутньому чекає нове обладнання, нові підрозділи. Хочу запевнити, що Харківщина буде прикрита з повітря, повітряні рубежі будуть захищені», — повідомив Олександр Липовий.

Нагадаємо, 5 жовтня 2022 року бійці 302-го зенітного ракетного Харківського полку збили три безпілотники іранського виробництва, увечері під час відеозвернення Президент України Володимир Зеленський відзначив українських військових Повітряних сил України, зокрема бійців 302-го зенітного ракетного Харківського полку.

На третій день повномасштабного вторгнення російські пропагандисти розповсюджували фейк про те, що в Харківській області затримано 302-й зенітний полк. Тоді Центр протидії дезінформації спростував ці заяви.

Джерело

Новости Харькова