Громада Харківщини не хоче позбуватися статусу зони бойових дій, але просить очне навчання

Серед жителів громади провели два опитування.

В обидвох опитуваннях більшість учасників висловилася проти виходу громади із зони можливих бойових дій і за повернення учнів до шкіл на офлайн навчання.

Із 2 по 5 червня у Красноградській міській громаді провели опитування щодо виходу громади із зони можливих бойових дій, що дозволило б повернути очне навчання у школах за умови їхнього облаштування укриттями. Опитування запустили онлайн, воно проходило у google-формі. Більшість опитуваних не підтримала відмову від такого статусу.

«Шляхом заповнення google-форми свою думку висловили 695 людей, із них голосів «за» вихід Красноградської громади із зони можливих бойових дій — 215 людей (31%), Проти виходу Красноградської громади із зони можливих бойових дій — 480 людей (69%)», — розповіла голова Красноградської об’єднаної територіальної громади Світлана Кривенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які школи у Харкові не зможуть відбудувати: офіційна інформація

Разом із цим відділ освіти Красноградської міськради провів попереднє опитування серед батьків школярів і педагогів щодо виходу на очне навчання з нового навчального року у разі наявності укриттів. У цьому опитуванні взяли участь 2969 людей: 2678 батьків і 291 педагог.

«За результатами голосування «за» очну форму навчання було отримано 55,8% голосів, «за» дистанційну форму навчання було отримано — 44,2%», — повідомила Світлана Кривенко.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області планують поновити очне навчання з 1 вересня, але лише в опорних школах кількох районів — Красноградського, Лозівського і на півночі Богодухівського.

Джерело

Новости Харькова