Фотограф KHARKIV Today отримав премію за світлину знищених росіян

Сергій Козлов отримав відзнаку конкурсу Istanbul Photo Awards.

Фотографія репортера Сергія Козлова «Українсько-російська війна» отримала першу премію в категорії «Photo of the Year — Single News».

Знімок розбитих під Харковом техніки та росіян під назвою «Українсько-російська війна» був зроблений для Європейського агентства Pressphoto (EPA).  

Фото відзнято на другий день війни, неподалік Харкова. Про залишки розбитої техніки автору розповів родич.

«Я закинув у наплічник фотоапарат з одним зум-об’єктивом, сів в автівку і поїхав туди. Місто було порожнім, і прибув я дуже швидко. Сніжило, неподалік були чутні вибухи. На перехресті валялися залишки згорілих автомобілів. Поруч чергували кілька українських військових зі зброєю. Я припаркував машину біля них та поїхав на поле бою. Там я поспіхом зробив кілька знімків, поки не розпочався обстріл українських позицій. Ніколи я не бачив розірваних тіл так близько. І це були сильні почуття, але вони прийшли згодом. І я боявся за себе, свою сім’ю, нашу країну. Коли я дивився серію своїх знімків удома, мені хотілося, щоб кожен, хто бачив цю картину, відчув жах війни», — розповів фотограф KharkovNEWS.info Сергій Козлов.

Знімок Сергія Козлова був обраний переможцем у номінації «Фото року» серед понад 21 000 фотографій, надісланих з різних куточків світу.

«Переможці були обрані з фотографій, які висвітлюють глобальні події минулого року», — йдеться на сайті агентства Anadolu, яке організувало дев’ятий фотоконкурс «Istanbul Photo Awards» на підтримку фотожурналістів. 

Як писав KharkovNEWS.info, фільм харківського журналіста здобув перемогу на американському фестивалі

Джерело

Новости Харькова