Двоє заводчан із Харківщини працювали на окупантів

Чоловікам заочно оголосили підозру, оскільки вони втекли з окупантами.

Колаборантам загрожує до 15 років тюрми.

Слідчі заочно оголосили підозру у колабораційній діяльності двом жителям Чугуївського району. За даними поліції, до війни один із них працював на підприємстві із переробки круп, інший був співробітником агрегатного заводу у Вовчанську. Під час окупації міста вони влаштувалися до «поліції» загарбників.

«До свого так званого «відділу внутрішніх справ» окупанти брали всіх підряд. Так двоє тридцятирічних чоловіків отримали посади від загарбників. Один став помічником оперативного чергового. А другий пішов у незаконно створений «карний розшук» і три місяці працював там оперативником», — розповів начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Один із колаборантів, 32-річний житель села Мала Вовча, працював так званим «помічником оперативного чергового чергової частини відділення поліції №3». Другий, мешканець Шевченкового, став «оперуповноваженим сектора карного розшуку Вовчанського райвідділу внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ».

У вересні 2022 року обидва колаборанти втекли разом з окупантами. Підозру їм сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує від 12 до 15 років ув’язнення. Наразі ухвалюють питання про оголошення їм у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, засудили ще двох колаборантів із Харківської області. Обидва працювали на росіян, але провини не визнають.

Джерело

Новости Харькова