Дві ракети по готелю у середмісті Харкова: що пошкодили окупанти

На момент вибухів у "Парк-готелі" на вулиці Шевченка перебували понад 30 людей.

Росіяни знову атакували цивільну інфраструктуру Харкова.

Близько 22:30 10 січня пролунали два вибухи у Київському районі міста. Ракети були спрямовані на триповерховий готель по вулиці Шевченка. Одна з ракет влучила у паркан біля готелю, друга — у дах прибудівлі до готелю, розпочалася пожежа. За попередньою інформацією, окупанти гатили з Бєлгорода ЗРК С-300.

Працівники ДСНС врятували двох поранених людей та евакуювали 19 людей, загалом на той час у готелі перебувала 31 людина, із яких восьмеро — персонал. Військових у приміщеннях не було.

«Одна з ракет потрапила у будівлю готельного комплексу, друга потрапила поруч. Поранення отримали 9 цивільних осіб», — повідомив очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков. 

Окрім будівлі готелю, пошкоджені також автосалон рна вулиці Шевченка та житловий будинок, у якому жили троє людей. Біля готелю та автосалон згоріли усі автівки. Також пошкоджень зазнало виробниче підприємство.

«Ніяких військових, найманців тут не було. Це все цивільна інфраструктура», — сказав Харківський міський голова Ігор Терехов.

Дев’ятьох людей ушпиталили, зокрема одного іноземного журналіста. Через ракетну атаку по вулиці Шевченка була пошкоджена електромережа, світло вдалося швидко відновити.

Станом на ранок 11 січня відомо про 13-х поранених. Серед постраждалих, за даними прокуратури, одна громадянка Туреччини, один громадянин Грузії, обидва представляли ЗМІ Туреччини.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року росіяни завдали ракетного удару по готелю KHARKIV Palace у  центрі міста. Були поранені також іноземні журналісти. У готелі, що належить біглому олігарху Олександру Ярославському, пробиті перекриття кількох поверхів, зруйновані номери, інфраструктура.

Джерело

Новости Харькова