Дві диверсійні групи росіян виявили на кордоні Харківщини

ДРГ намагалася зайти на територію України кілька днів тому.

Ворог веде активну диверсійно-розвідувальну роботу.

Прикордонники виявляють російських диверсантів у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Останнім часом найбільш активними напрямками, де фіксують роботу ДРГ ворога, є Сумщина та Харківщина. Кілька днів тому на Харківському напрямку намагалися просуватися дві ДРГ, проте захисники вчасно їх виявили та завдали удару. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

«Ми повідомляли про те, що було відбито спробу заходу ДРГ по Сумському напрямку на минулому тижні. А кілька днів тому також було викрито ще дві диверсійно-розвідувальні групи по Харківщині. Але, на щастя, вчасно зреагували наші військовослужбовці, виявили рух диверсійно-розвідувальних груп, відкрили по них вогонь, і вони відійшли за лінію державного кордону», — розповів Демченко.

У ДПС вважають, що Росія кидає диверсантів саме у Харківській області, аби Україна залишала підрозділи, а не перекидала їх на інші, де йдуть бойові дії. ДПСУ та Збройні сили України протидіють диверсійно-розвідувальній роботі ворога.

«Хлопці добре розуміють, що ворог продовжуватиме використовувати своїх диверсантів для того, щоб у першу чергу викривати місця, де розташовуються українські захисники і, звісно, що намагатися уразити ці місця розташування для того, щоб знищити наших хлопців. Проте хлопці тренуються, відпрацьовують між собою спільні дії, створено протидиверсійні резерви для того, щоб відразу направляти в ті місця, де викривають ДРГ, додаткові сили, аби зачистити місцевість», — сказав Демченко.

Як писав KharkovNEWS.info, за останні два тижні російські диверсанти сім разів намагалися проникнути на територію України, зокрема на півночі Харківщини, у Богодухівський район. Групи диверсантів фіксують із боку трьох російських областей.

Джерело

Новости Харькова