До села на Харківщині повернули газ, якого не було майже два роки

Газ повернули до деяких будинків, відбудовувати газопроводи продовжують.

Жителі села Вірнопілля Оскільської громади (Ізюмський район) жили без газу рік і вісім місяців.

Російські окупанти зруйнували у Вірнопіллі газорозподільну систему. Це відбулося у квітні 2022 року. На сьогодні газопостачання в селі вдалося відновити. Траси мереж обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів, потім газовики відновили об’єкти інфраструктури, які зазнали пошкоджень. Зараз газопроводи житлових будинків частково відновлені, газ подали у 25 домівок. Відбудовувати газопроводи у будинках продовжують. До війни у селі газом користувалися 200 сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 відповідей на актуальні газові питання

«Для повернення газопостачання у пошкоджене село Ізюмського району були обстежені траси газових мереж на наявність мін, відновлені пошкоджені інфраструктурні об’єкти, відбудовано 10 км газопроводів високого тиску, 9,6 км газопроводів низького тиску, ліквідовані наслідки близько 10 влучень снарядів у газові комунікації на території громади та залиття перебитих мереж рідиною», — розповіли у Харківській філії «Газмережі».

Фото: Харківська філія «Газмережі»

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області повернули світло до двох прикордонних сіл. Лобанівка та Токарівка Друга вже з електрикою.

Джерело

Новости Харькова