Для посилення оборони регіону: на Харківщині формують новий підрозділ

За інформацією: Суспільне Харків.

Українські бійці на позиціях під Харковом. Фото: Суспільне Харків/В’ячеслав Мавричев

У Харківській області створюють формування ЗСУ для посилення оборони регіону.

Першочергово до підрозділу набиратимуть людей віком від 20 до 60 років із бойовим досвідом та військово-обліковою спеціальністю, розповів Суспільне Харків начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Арап.

"Це підрозділ, який буде виконувати бойові завдання по обороні Харкова і Харківської області. Підрозділ належить до сухопутних військ збройних сил", — розповів Арап.

У Харківській ОВА зазначають, що до підрозділу набиратимуть:

  • офіцерів запасу,
  • рядовий-сержантський склад.
  • планують залучати громадян без досвіду служби, але з тиловими спеціальностями: медиків, водіїв, будівельників, інженерів, юристів.

Більшу частину людей в підрозділ планують набрати протягом двох тижнів. Арап каже, що для всіх членів формування передбачена підготовка та забезпечення.

"Міністерство оборони України гарантує повне забезпечення для військовослужбовців – форму, одяг, озброєння, інженерне спорядження, засоби захисту. Додаткове обладнання – дрони, засоби зв'язку й телекомунікації – допомагають забезпечувати Харківська ОВА та волонтерські організації", — цитує Арапа пресслужба ОВА.

Дізнатися більше про те, як долучитися до лав ЗСУ, можна за телефоном гарячої лінії 0-800-300-441. Вона працює з 09:00 до 18:00 і є безкоштовною.

Новости Харькова