Депутатка від «ОПЗЖ» здала Куп’янськ окупантам

Колаборантку судитимуть у Київському райсуді Харкова.

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо депутатки за фактом державної зради та колабораційної діяльності. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутатка Куп’янської міської ради від нині вже забороненої політичної партії в Україні на початку війни перейшла на бік ворога.

«У кінці лютого 2022 року жінка взяла участь в позачерговому засіданні Куп’янської міської ради. Вона підтримала рішення про сприяння російським військам в здійсненні окупації м. Куп’янська шляхом надання гарантій бездіяльності місцевої влади в питанні організації оборони міста», — йдеться в повідомленні Харківської обласної прокуратури. 

Депутатка також допомогла російським військовим із поселенням у приміщеннях комунальних підприємств, а також забезпечила продуктами харчування і спецтехнікою для будівництва фортифікаційних споруд збройних сил держави-агресора. 

Крім того, будучи власницею підприємства зі стоматологічної практики у Куп’янську, у серпні минулого року обвинувачена подала заяву до так званої «Налоговой службы Харьковской области». У результаті цього вказане підприємство отримало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора та її окупаційних органів. 

Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Її судитимуть у Київському районному суді м. Харкова. 

Як писав KharkovNEWS.info, в окупованому Куп’янську колаборант налагодив трансляцію російського телебачення. СБУ затримала ворожого поплічника.

Джерело

Новости Харькова