Через порятунок «Зеленого будинку» частково перекриють Полтавський шлях

На початку вулиці встановлять огорожу.

Навколо будівлі будуть робити огородження, аби розпочати ремонт.

У суботу 9 грудня о 8:00 перекриють для транспорту та пішоходів частину Полтавського шляху — на ділянці уздовж фасаду будівлі №1 на розі вулиці Конторської. Ділянка буде закритою до 16:00 14 грудня. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент будівництва та шляхового господарства.

«Це пов’язано з проведенням робіт з облаштування огородження навколо адміністративної будівлі навчального корпусу Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця. Обійти закриту ділянку можна з протилежного боку вказаних вулиць», — пояснили у департаменті.

Як писав KharkovNEWS.info, будівлю колишнього кінотеатру на Полтавському шляху планують захистити від руйнувань. Власник пам’ятки архітектури, Харківський національний економічний університет ім. Кузнеця, уклав угоду з компанією «Авєга» щодо проведення протиаварійних робіт.

«Зелений будинок» потрібно відремонтувати невідкладно, інакше він може не пережити цю зиму. До кінця року фірма-підрядник має зробити захисну галерею, закрити вікна та двері будівлі, законсервувати покрівлю і відремонтувати водостоки.

Джерело

Новости Харькова