Через обстріли у Харківській області зайнялося поле

Окупанти обстрілювали Великобурлуцьку громаду.

Після обстрілу загорілася пшениця.

31 липня російські військові завдали удрів по полю з пшеницею у селі Андріївка Великобурлуцької громади. Приблизно о 14:20 зайнялася пшениця на корені. Площа пожежі склала 2,5 гектара. 

«Вогонь загасили місцеві фермери підручними засобами», — розповіли у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

На місце виїжджали слідчо-оперативні групи. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає двох поверхів: наслідки атаки «шахедів» на Харків

У Куп’янському районі також були обстріляні селища Шевченкове та Великий Бурлук. Окупанти били по них ракетами С-300. Унаслідок обстрілів пошкоджень зазнали домоволодіння.

Крім того, минулої доби було обстріляне село Дружелюбівка у Борівській громаді Ізюмщини. По селу вдарили з авіації, у ньому пошкоджений житловий будинок. Борівська громада також потрапила під обстріл увечері. О 22:00 російський снаряд влучив неподалік села Новоплатонівка, там знищена машина й пошкоджено дорожнє покриття.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці травня біля села В’язове Солоницівської громади було зафіксовано два удари ракетами С-300. Обидві ракети потрапили на відкриту територію в полі.

Джерело

Новости Харькова