Через обстріли на Харківщині сталося сім пожеж

Майже усі займання виникли на Куп'янщині.

Минулої доби росіяни били по Богодухівському, Харківському, Чугуївському, Ізюмському та Куп’янському районах.

Унаслідок ворожих ударів по регіону 1 серпня виникло сім пожеж. Шість займань сталося на Куп’янщині, ще одне — на Богодухівщині. Про це повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Зокрема, близько 13:30 окупанти завдали удару по селу Петропавлівка (Куп’янський район). Російські снаряди влучили по приватному сектору. Після обстріли сталося чотири пожежі: три у домівках жителів та ще одна — на відкритій території (загорівся сухостій).

«Загалом за різними адресами горіли приватний будинок, прибудова до житлового будинку, господарча споруда на загальній площі біля 220 квадратних метрів. Також горіла трава на площі 200 квадратних метрів. До ліквідації даних пожеж долучались рятувальники 14-ї та 44-ї Державних пожежно-рятувальних частин. Всього 3 одиниці техніки та 14 осіб особового складу ДСНС. Останній осередок горіння їм вдалось ліквідувати о 14:35. Жертв та постраждалих немає», — розповіли у ГУ ДСНС.

Трохи згодом у Петропавлівці знову горіла господарча споруда. Рятувальники не виїжджали на його ліквідацію, оскільки на час отримання повідомлення воно самоліквідувалося. 

Після 15:00 російські військові обстріляли з артилерії село Баранівка у Золочівській громадірайону. Там пошкоджені три будинки та електромережі, знищений сарай і гараж. Після влучання зайнявся гараж та господарча споруда. Однак через постійні обстріли вогнеборці не змогли загасити пожежу.

О 22:00 був обстріляний Куп’янськ. Після обстрілу загорілася літня кухня, прибудова та машина. Площа пожежі склала 60 квадратних метрів. Вогонь ліквідували за пів години.

Як писав KharkovNEWS.info, удень росіяни обстріляли село Першотравневе в Ізюмському районі. У ранковому зведенні 2 серпня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що унаслідок обстрілу Першотравневого загинула 91-річна жінка та постраждав чоловік близько 40 років. Постраждалий перебуває у важкому стані. У селі пошкоджений магазин і житлові будинки.

Джерело

Новости Харькова