Через обстріли на Харківщині пошкоджені будинки та заклад освіти

Під обстрілами перебували чотири райони.

За добу загинули дві людини, ще одна отримала поранення.

Минулої доби російські окупанти били по населених пунктах Харківського, Куп’янського, Чугуївського та Богодухівського районів.  Пошкоджені приватні будинки, трактор і заклад освіти. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Унаслідок обстрілів селища Дворічна (Куп’янський район) загинув 71-річний чоловік, 75-річний чоловік отримав поранення та помер у лікарні. Також постраждала 63-річна жінка, її ушпиталили з вибуховими травмами.

Також під обстрілом перебувало село Сотницький Козачок у Золочівській громаді (Богодухівський район). Там пошкоджені два приватні будинки. У селі Івашки, яке також розташовано на Золочівщині, пошкоджень зазнав приватний будинок і трактор.

Як повідомили у міжрайонній газеті «Зоря» із посиланням на начальника Золочівської селищної військової адміністрації Віктора Коваленка, сьогодні, 13 квітня, зранку загарбники знову відкрили вогонь по Сотницькому Козачку. По селу били з артилерії.

«Значних пошкоджень дістали два будинки, знищено дві підсобні будівлі. Жертв серед населення немає», — розповіли у «Зорі».

На сьогодні у Сотницькому Козачку проживають 56 людей, до війни тут жили 120 мешканців. У селі немає енергопостачання з початку повномасштабного вторгнення.

Удень 12 квітня окупанти завдали артилерійських ударів по селу Кучерівка у Куп’янському районі. За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу Кучерівки сталася пожежа. Виклик про пожежу надійшов о 14:54.

У Кучерівці на території приватного домоволодіння зайнялася господарча споруда, площа пожежі склала 20 квадратних метрів. Пожежу загасили о 15:50. Постраждалих не було.

Також пожежа після обстрілу виникла у селі Гатище Вовчанської громади (Чугуївський район). Про пожежу рятувальникам повідомили о 17:33. Займання сталося у двоповерховій будівлі Гатищенської філії Вовчанського ліцею №1. На першому поверсі горів навчальний клас. Площа пожежі склала 100 квадратних метрів. Ліквідували вогонь о 18:09. Постраждалих через пожежу не було.

Пожежа після обстрілу у закладі освіти у селі Гатище. Фото: ГУ ДСНС у Харківській областіПожежа у господарчій споруді у Куп’янському районі. Фото: ГУ ДСНС у Харківській областіСотницький Козачок після обстрілу 13 квітня. Фото: «Зоря»

Як писав KharkovNEWS.info, начальниця Дворічанської селищної військової адміністрації Куп’янського району Галина Турбаба зазначила, що окупанти стирають Дворічну з лиця землі. Вони ведуть хаотичні обстріли по житлових будинках.

Джерело

Новости Харькова