Бійцям на Куп’янському напрямку не вистачає боєприпасів

Ворог постійно намагається наступати.

Щодня росіяни йдуть у штурми на Куп’янському напрямку, ситуація тут складна і напружена, водночас бійцям не вистачає боєприпасів для оборони та наступу.

Про це в етері національного телемаратону розповів Андрій Беседін, начальник Куп’янської міської військової адміністрації.

«Безпекова ситуація залишається досить складною, напруженою, ворог постійно намагається наступати, кожного дня здійснює штурмові дії. Інтенсивність штурмових дій різна. Якщо ми кажемо про минулий тиждень, то вона трішки зменшилася. Це завдяки нашим хлопцям, які кожного дня нищать ворога, нищать техніку ворога, і не дають їм можливості здійснити ті плани, ті задачі, які ставить їм їхнє керівництво», — розповів керівник міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на Куп’янському напрямку після виходу ЗСУ з Авдіївки

Нещодавно Куп’янськ та Куп’янський напрямок відвідував президент Володимир Зеленський, який на власні очі бачив фортифікаційні споруди і лінію захисту, поспілкувався з військовими.

«Він абсолютно правильно каже, що дійсно дуже велика і потужна робота проведена і військовими, і завдяки міжнародній підтримці, і завдяки внутрішній підтримці. Дійсно, якщо ми кажемо, про боєприпаси, то всі ми знаємо, що їх не вистачає і вони потрібні для того, щоб не лише стримувати ворога, що роблять зараз наші хлопці, але й для того, щоб піти у наступ і звільнити території, на яких залишаються наші люди і чекають цього. Коли ми кажемо про Куп’янськ, це фактично півтора року лінія фронту 7-8 км, це кожного дня обстріли, руйнування. В цих умовах громада живе, працює потужно, і енергетики, і газовики, і комунальні служби», — додав Беседін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інституті вивчення війни стурбовані грамотною організацією широкого наступу росіян на Харківщині

За словами Беседіна, безпосередньо в Куп’янську нині залишаються 3,5 тисячі людей, у громаді загалом — 7,5 тисяч. Деякі громадяни відмовляються виїжджати попри небезпеку. Тим не менш у місті працюють три лікувальні заклади, сімейні лікарі. Три освітні заклади навчають дистанційно, діють банкомати, «Укрпошта», магазини, є автобусне та залізничне сполучення з обласним центром, привозиться гуманітарна допомога. Незважаючи на щоденні обстріли, їх наслідки швидко усуваються, критичних ситуацій майже немає, не припиняється енергоживлення, водо- та газо постачання, зауважив мер.

Напередодні Президент Володимир Зеленський під час пресконференції заявив, що не варто боятися повторної окупації Куп’янська, адже на Харківщині надійна лінія оборони.

«Реальна оборонна лінія у Харківському регіоні дуже-дуже непогана. Завдяки нашим людям, але й завдяки оборонній підтримці наших партнерів. Про це треба не забувати. Авжеж, кожен день забирає людей, тому нервовість зрозуміла, але ми повинні бути вдячні за те, що ми не наодинці проти такого ворога», — заявив Зеленський.

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський приїхав до оборонців Куп’янська. Президент побував на командному пункті 14-ої бригади.

Джерело

Новости Харькова