Безпілотники допомагають відновити світло у Харківській області

Не вперше техніку військових долучають до вирішення проблем цивільних.

Безпілотники військових та саперів допомогають відновити електромережу у селах Чугуївського району.

Співробітники компанії «Харківобленерго» відремонтували пошкоджені під час бойових дій високовольтну лінію та підстанцію 35 кВ. Енергетичне обладнання залишалося знеструмленим з березня минулого року.

«У проведенні ремонтних робіт нам допомогли військові та сапери. Завдяки безпілотнику ЗСУ вдалося у короткий строк обстежити електричну мережу та виявити пошкоджені ділянки. Після чого сапери машиною для розмінування на дистанційному керуванні знешкодили вибухонебезпечні предмети під лінією електропередачі», — повідомив начальник Харківського високовольтного району електричних мереж Олександр Ганус.

Енергетики привели до ладу чотири кілометри мережі — замінили розбиті опори та провід. Відновлені повітряна лінія та підстанція дозволять найближчим часом заживити села Чкалівської селищної громади Гракове та Степове.

Нагадаємо, енергетикам досі не вдалося задживити усі звільнені під час осіннього окнтрнаступу села на Харківщині. Головна причина — щільна замінованість ліній електропередач і нестача саперів. За приблизними підрахунками, росіяни замінували в Харківській області територію, площа якої дорівнює розмірам Ямайки. До розмінування полів, кладовищ, лісів навіть не приступали.

Джерело

Новости Харькова