Армія РФ обстріляла 15 населених пунктів Харківщини

В області пошкоджені будинки.

По регіону били з артилерії, мінометів та авіації.

16 лютого російські окупанти вдарили по селу Катеринівка у Куп’янському районі. Унаслідок обстрілу пошкоджений приватний будинок, постраждалих немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Минулої доби під артилерійськими та мінометними обстрілами перебували 15 населених пунктів Харківської області, зокрема Кудіївка, Синьківка, Берестове, Котлярівка на Куп’янському напрямку. З авіації обстріляли Іванівку, Охрімівку, Малу Вовчу, Нестерне, Бударки та Чорне.

Близько 11:00 росіяни завдали удару по Вовчанську та Білому Колодязю (Чугуївський район). Снаряди влучили у приватні будинки. Там пошкоджені вікна, ворота й паркан. Увечері під обстріл потрапило село Липці (Харківський район), пошкоджень зазнав будинок. Вид боєприпасу встановлюється.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби російські військові тричі висувалися у бік позицій української армії у Куп’янському районі.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Слобожанському напрямку зберігається військова присутність росіян на прикордонні. Там мінують територію біля держкордону та проводять диверсійну роботу.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 15 лютого окупанти завдали авіаудару по селу Чорне у Куп’янському районі. Було влучання в автівку та на подвір’я приватного будинку. Загинуло подружжя та їхня 17-річна племінниця, постраждали двоє людей.

Джерело

Новости Харькова