Американський професор збирає гроші на систему захисту Харківської області від ракетних ударів

Тімоті Снайдер вже зібрав 950 000 доларів на "Безпечне небо".

Відомий американський історик, професор Йельського університету Тімоті Снайдер оголосив збір на систему «Безпечне небо» для Харківської області.

Потрібно зібрати 950 000 доларів.

Система «Безпечне небо» — українська розробка. Вона складається з мережі сенсорів, які можуть знаходити повітряні цілі та прогнозувати їхній маршрут. Вона ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти БпЛА Shahed. Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози. 

Тімоті Снайдер разом з іншими видатними науковцями — Френсісом Фукуямоюа зі Стенфордського університету, Рорі Фінніном з Кембриджу, Тімоті Ґартоном Ешем з Оксфорду, а також Сергієм Плохієм з Гарварду — вже залучили таку ж суму для того, аби встановити «Безпечне небо» у Сумській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. Новий збір спрямують не лише для захисту Харківщини. Грошей також має вистачити, аби убезпечити Кіровоградську, Полтавську і Черкаську області.

«Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулись на проєкт «Безпечне небо». Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім’ям, які інакше могли б постраждати. Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України.  Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок», — заявив професор Снайдер.

Гроші збирають на державній платформі  United24. Долучитися до збору можна за посиланням.

Як писав KharkovNEWS.info, невдовзі в Харківській області з’явиться фабрика-кухня, яку збудує американський мільйонер Баффет. 

Джерело

Новости Харькова