Американський мільйонер знову приїхав на Харківщину

Обговорювалася допомога Харківській області.

Фонд Говарда Баффета обіцяє допомагати в питаннях енергетики та розмінування.

Американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет знову приїхав на Харківщину. Він передав допомогу 92-й бригаді і зустрівся з очільником ХОВА.

На зустрічі з Олегом Синєгубовим обговорювали стан енергосистеми Харківської області та питання щодо розмінування територій. Як розповів Синєгубов, після останньої масованої ракетної атаки умови подачі живлення з сусідніх областей ускладнюються, потрібні спецсистеми, аби запустити обладнання.

«Наразі ми змушені застосовувати погодинні відключення світла. Для більш ефективного поновлення електропостачання в регіоні після подібних ударів нам необхідні спеціальні системи запуску обладнання енергетичних об’єктів», — пояснив Синєгубов.

Під час обговорення питання розмінування голова ХОВА розповів, що засміченою вибухонебезпечними предметами залишається територія площею близько 500 гектарів, це сільськогосподарські угіддя. Розміновувати землі регіону допомагатимуть міжнародні піротехнічні організації. Американський мільйонер запевнив, що буде й надалі допомагати Харківщині.

«Ми готові надавати усю необхідну допомогу українському народові у боротьбі з окупантом та ліквідації наслідків ракетних ударів. Наш фонд плідно співпрацює впродовж усього часу з Нацполіцією та Харківською обласною військовою адміністрацією. Тому готові посилити допомогу в питанні енергетики та розмінування», — сказав Говард Баффетт.

Нагадаємо, Говард Баффет у листопаді 2022 року приїжджав у Харківську область, зустрічався з піротехніками, які проводять розмінування. Згодом він передав до Харкова ДНК-лабораторії для ідентифікації тіл загиблих. Вони працюють в Ізюмі. Наприкінці грудня Баффет купив для Харківської області 19 потужних генераторів. У березні стало відомо, що благодійний фонд Говарда Баффета готовий інвестувати у відновлення доріг і мостів у Харківській області.

Джерело

Новости Харькова