Засудили жителя Харківщини, який задушив дружину на очах у маленького сина

Чоловік убив жінку, коли вона сказала про розрив.

Вбивця провини не визнав.

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п’ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме покарання у тюрмі 15 років. 

Слідчі встановили, що 26 жовтня 2018 року чоловік знаходився вдома із дружиною та сином. Подружжя часто сварилося. Під час чергової сварки дружина сказала, що піде від чоловіка. Коли той почув це, повалив її на диван, сів зверху та задушив. Їхній син це бачив. Після вбивства чоловік пішов до друга та попросив допомогти приховати вбивство. Зловмисники замаскували вбивство під зґвалтування.

«Як батько вбиває мати, спостерігав їх маленький син. Хлопчик плакав та просив зупинитись. Потім чоловік встав з ліжка та вийшов на вулицю, обдумуючи можливі варіанти приховування вчиненого ним вбивства. Він пішов до свого друга, який жив по сусідству, розповів йому всю правду та «попросив допомогти». Вони повернулись до будинку, взяли тіло жінки і пішли на територію покинутого підприємства. Обвинувачений повністю роздягнув жінку, розірвав її речі, зробивши інсценування «зґвалтування», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловік віддав частини телефону дружини другові та попросив викинути. Наступного дня зателефонував батькам жінки та сказав, що вона не повернулася з роботи. Однак насправді жінка у той день не мала працювати, бо то була не її зміна.

Раніше суд виніс вирок другові чоловіка. Він зізнався у скоєному. Його визнали винним за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України. Проте сам убивця визнавати провину не схотів.

«У судовому засіданні зловмисник свою вину не визнав та додав, що «справа сфабрикована проти нього», — повідомили у прокуратурі.

Вирок суду поки не набув сили, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківщини застрелив дружину восьмого березня. Подружжя посварилося у гостях.

Джерело

Новости Харькова