Життя Харкова та області у фото: 22-28 квітня

За інформацією: Суспільне Харків.

Артилеристи 43-ї окремої механізованої бригади заряджають снаряд і готуються до пострілу по російським позиціям з САУ «Богдана», Харківщина, 21 квітня 2024 року. Getty Images/AFP/Anatolii Stepanov

Щоденні удари по населених пунктах області, руйнування телевежі у Харкові, удар по психлікарні, нестача донорської крові та евакуації з північного прикордоння — яким був тиждень, дивіться у підбірці Суспільне Харків.

Удар по телевежі 22 квітня

Харківська телевежа частково зруйнована внаслідок влучання ракети. Російські військові завдали удару по місту ввечері 22 квітня.

Наслідки удару РФ по телевежі у Харкові, 22 квітня 2024 року. Суспільне Харків

Авіаудар по Салтівському району 23 квітня

Росіяни вдень 23 квітня вдарили авіабомбою по приватному секторі у Салтівському районі Харкова. За даними міського голови Терехова, пошкоджені 15 будинків і два авто.

Наслідки удару по Салтівському району Харкова, 23 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Євген Гертнер

Влучання С-300 по Шевченківському району Харкова

Росія завдала ударів двома ракетами С-300 по житловому масиву у центрі Харкова вночі 24 квітня. Внаслідок атаки двоє людей зазнали поранень склом, ще двоє — зазнали гострої реакції на стрес.

Наслідки удару С-300 по Шевченківському району Харкова вночі 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/В’ячеслав Мавричев

Наслідки удару С-300 по Шевченківському району Харкова вночі 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/В’ячеслав Мавричев

Авіаудари по Дергачах 26 квітня

Російська авіабомба вранці 26 квітня влучила у житловий будинок у Дергачах.

Наслідки авіаудару по Дергачах, 26 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Олександр Ставицький

Психіатрична лікарня Харкова опинилася під ударом вночі 27 січня

Вночі 27 квітня російські війська вдарили по Салтівському району Харкова, поціливши по території лікарні. Одна з пацієнток зазнала поранень: уламками скла їй посікло голову.

Наслідки ракетного удару РФ по території лікарні у Салтівському районі Харкова, 27 квітня 2024 року. Суспільне Харків/В’ячеслав Мавричев

Пошкоджений ракетою РФ корпус психіатричної лікарні у Харкові вночі 27 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Олександр Ставицький

У Харкові попрощалися з поліцейським, який помер після повторного удару 4 квітня

28 квітня у Харкові простилися з полковником поліції Олександром Івановим. Він загинув за день до свого 45-річчя від поранень, отриманих внаслідок повторного удару Росії по Новобаварському району Харкова 4 квітня.

У Харкові попрощалися з полковником поліції Олександром Івановим, померлим від поранень від повторного удару РФ 4 квітня, 28 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Валерія Ємець

Акція на підтримку військовополонених Маріупольського гарнізону

28 квітня у Харкові відбулася чергова акція "Не мовчи! Полон вбиває" на підтримку військовополонених. Головна мета акції — нагадати про захисників Маріупольського гарнізону, які перебувають у полоні вже 23 місяці, говорить організаторка акції Ірина.

Акція «Не мовчи! Полон вбиває» у Харкові 28 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Євген Гертнер

Нестача донорської крові

Навесні у Харкові утричі менше людей здають донорську кров. Про це Суспільне Харків розповіла директорка обласного центру служби крові Олена Малигон. За її словами, потреба у донорській крові є щодня, через постійні обстріли на Харківщині вона не зменшується.

Харківський обласний центр крові потребує донорів, квітень 2024 року, Харків. Суспільне Харків/Євген Гертнер

Як проходить примусова евакуація з північного прикордоння Харківщини

Щотижня волонтери роблять до п'яти виїздів до населених пунктів північного прикордоння Харківської області, щоб вивезти дітей та дорослих в рамках оголошеної примусової евакуації.

Тетяна разом з чоловіком та сином евакуюється з прикордонних Липців, 24 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Олександр Ставицький

Читати ще

Читати ще Сухі дні. Про що говорять харківські рятувальники, коли немає обстрілів

Новости Харькова