За ремонт вуличного туалета на Харківщині заплатять пів мільйона гривень

Ремонт проведуть у вуличній вбиральні.

Туалет за пів мільйона гривень мають відремонтувати до середини грудня.

У місті Дергачі Харківського району відремонтують вуличну вбиральню. За ремонт заплатять майже пів мільйона гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр.

«Це місце загального користування у центрі міста, неподалік від будинку культури. На капітальний ремонт «м» і «ж» готові витратити 467 472 гривні. Цей вуличний туалет окупанти пошкодили навесні 2023 року. У квітні голова громади повідомив, що росіяни обстріляли цей «важливий військово-стратегічний об’єкт», — розповіли у ХАЦ.

Зазначимо, тендер щодо ремонту вбиральні оголосило комунальне підприємство «Постачальник послуг» Дергачівської міської ради. Вбиральня розташована на майдані Перемоги, 5 у Дергачах. Тут запланований капітальний ремонт.

Інформації про проведення аукціону щодо цього тендеру на сайті публічних закупівель немає. Також комунальне підприємство не завантажило тендерної документації. 24 листопада уклали угоду із ТОВ «Укрбуд-М» про проведення капремонту у вбиральні. Усі роботи підрядник має завершити до 15 грудня 2023 року.

За інформацією ХАЦу, «Укрбуд-М» пов’язана з оточенням ексзаступника мера Харкова Семена Сироти.

«Його бізнес-структури щороку отримували міські підряди на десятки мільйонів гривень. У 2021 році «Укрбуд-М» підозрювали у використанні неякісних матеріалів під час ремонту у школі №154″, — зазначив ХАЦ.

Нагадаємо, у 2018 році за реконструкцію туалету у Центральному парку Харкова віддали 5,6 мільйона гривень. У вересні 2023 року відділ освіти Зміївської міськради замовив послугу з проведення капремонту санвузла за 622 137 гривень.

Джерело

Новости Харькова