З берегів харківської річки вивезуть 500 мішків зі сміттям

Екоактивісти розчистили яр річки Жихорець.

Потрібно вивезти 500 мішків зі сміттям.

26 вересня у Харкові почали вивозити сміття, яке зібрали екоактивісти у яру Мокрий Жихор, де протікає річка Жихорець. Річкою поділяються два райони міста — Індустріальний і Немишлянський. Вивозом сміття займається комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів».

У яр роками скидали побутові відходи та будівельне сміття. Екоактивісти зібрали там близько 500 мішків сміття. Тепер комунальники займаються їхнім вивозом. Для цього залучили спецтехніку. Вивезти сміття, яке вже зібране у мішки, обіцяють найближчими днями, інші відходи продовжать вивозити до холодів.

«Робота з вивезення сміття з яру буде продовжена до настання холодів, у міру накопичення мішків з відходами. Також розглядається питання про встановлення додаткових контейнерів-бункерів для збирання великогабаритних відходів поблизу яру», — розповіли у Харківській міській раді з посиланням на директора КП «КВПВ».

Як писав KharkovNEWS.info, 15 екоактивістів лише за три години зібрали у яру Мокрий Жихор 150 мішків сміття (близько 3500 тонни). Прибирають активісти тут з березня 2023 року. Вони встигли зібрати більше ніж 18 тонн сміття та очистити понад 800 метрів русла річки Жихорець. Частину сміття вивезли самі, іншу, 500 мішків, обіцяла вивезти адміністрація Індустріального району.

Джерело

Новости Харькова