Уряд дав на ремонт релокованого харківського університету понад 100 мільйонів гривень. Ректор вишу — «слуга народу»

За кошти фонду відновлення хочуть відновити головний корпус колишньої зооветкакадемії, яка стала частиною об'єднаного ДБТУ.

Кабмін погодив видділення коштів Міністерству освіти на аварійно-відновлювальні роботу в одному з корпусів Держаного біотехнологічного університету.

На капремонт адміністративного (центрального) корпусу у Малій Данилівці із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії мають виділити 116 137 000 гривен. Про це йдеться у розпорядженні за підписом прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 6 жовтня.

«Виділити Міністерству освіти і науки з фонду ліквідації наслідків збройної агресії за рахунок джерела, визначеного пунктом 9 статті 11 Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік”, на безповоротній основі 116 137,882 тис. гривень для реалізації проекту “Капітальний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) покрівлі, фасаду, інженерних мереж та благоустрою в навчальному корпусі № 1 Державного біотехнологічного університету», — сказано у документі.

Нагадаємо, ДБТУ був утворений у 2021 році злиттям чотирьох харківських вишів, що викликало неабиякий супротив викладачів: Харківської зооветакадемії, Харківського сільськогосподарського університету, Харківський аграрний університет ім. В. В. Докучаєва, Харківський університет харчування та торгівлі.

«Новий потужний регіональний університет діятиме на Харківщині з метою задоволення потреб ринку праці у відповідних фахівцях та покращення конкурентних можливостей здобуття якісної вищої освіти», — обіцяв тоді міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Ректорські вибори наприкінці 2021 року виграв народний депутат від «Слуги народу» Андрій Одарченко, але він відмовився складати мандат і поки що залишається номінальним ректором ДБТУ, а виконує обов’язки ректора Андрій Кудряшов. На початку повномасштабної війни виш релокувався на Захід України, у Харківській області були пошкоджені кілька його корпусів та гуртожитків.

За кошти з Фонду ліквідації наслідків агресії будуть відновлювати головний корпус колишньої Зооветеринарної академії: ултіку 2022 року окупанти вдарили ракетою С-300 по території поруч із корпусом, у будівлі повилітали вікна і двері, у дворі утворилася величезна вирва. Тоді викладачі, які залишалися у Данилівці, жалілися, що керівництво ДБТУ кинуло їх, не виходить на зв`язок. Вступна кампанія-2023 у ДБТУ відбувалась поза межами Харківської області, а майже на 25 спеціальностей університету приймали абітурієнтів без результатів НМТ.

Скрин з сайту ДБТУ.

Улітку 2023 року Харківський антикорупційний центр писав, що Державний біотехнологічний університет витратить сім мільйонів гривень на ремонт трьохсот метрів дороги між двома корпусами колишньої Харківської зооветеринарної академії, а ще раніше ДБТУ заплатив 600 000 гривень за розробку сайту.

Як писав KharkovNEWS.info, у головному корпусі Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна проведуть ремонтні роботи. Виш планує підписати із підрядниками три договори на суму понад 20 мільйонів гривень. Здебільшого ці гроші витратять на заміну пошкоджених за час війни вікон.

Джерело

Новости Харькова