Уночі Харків пережив масовану атаку російських дронів

До семи безпілотників Shahed зруйнували кілька будівель.

Близько опівночі з території Бєлгородської області по Харкову запустили ударні безпілотники.

Шахеди атакували Салтівський і Шевченківський райони міста, було зафіксовано кілька влучань. За попередніми даними, на місто скерували до семи літальних апаратів. Один безпілотник зруйнував будівлю професійно-технічного навчачльного закладу, сталася пожежа.

«БПЛА влучив у триповерхову будівлю навчального закладу Салтівського району. Сталась часткова руйнація конструкцій 2-го і 3-го поверхів, перекриття та даху. Сталася пожежа на площі близько 200 квадратних метрів. На місці події працювало 9 одиниць техніки та 50 чоловік особового складу», — повідомили у ДСНС.

У будівлі, за попередньою інформацією, не було людей.

Ще три удари безпілотники завдали по спортивному об’єкту у центрі Харкова. Було частково пошкоджено двоповерхову будівлю, але пожежі не сталося. Поранень дістав чоловік, який охороняв об`єкт, його ушпиталили.

Обидві будівлі, по яких Росія завдала ударів, цивільні.

«Це не військові об’єкти. Там не було жодного військовослужбовця. Людожери б’ються в агонії. Вони відчувають свій безславний кінець. Упирі, знайте. Розплата буде. За кожне загублене життя, зруйновані домівки, за кожен ваш злочин на нашій землі», — повідомив начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

Близько першої ночі атака російських БПЛА закінчилася.

Уранці слідчо-оперативні групи, криміналісти, вибухотехніки продовжують працювати на місцях влучання безпілотників. Серед уламків знаходіть деталі від шахедів із надписами «герань» (це російська назва іранських безпілотників Shahed-136). 

Джерело

Новости Харькова