Угорські корови, яки та кажани: хто ще повернувся до харківського екопарку

Під час обстрілів тварин були вимушені евакуювати у безпечні регіони.

Черга повертатися до Харкова дійшла до угорських сірих корів, яків та кажанів. 

Про це розповіли у харківському екопарку.

«Днями з евакуації до Харкова повернулися угорські сірі — або степові — корови. У себе на батьківщині цих тварин часто демонструють туристам і вони взяті під охорону законодавства. Поруч розмістилися вихідці з Тибетського нагір’я — яки, котрих також працівники Фельдман Екопарк разом з волонтерами були змушені вивезти у безпечне місце під час ворожих обстрілів», — розповіли у закладі.

За словами кіперів, тварини, які щойно розмістилися у вольєрах, мають добрий апетит і хороший настрій. 

Цього тижня до екопарку повернувся також Центр реабілітації рукокрилих.

«Його постійні мешканці — кажани з різними травмами, яких не можна випускати в природу — знову переїхали до своєї літньої резиденції. Будиночок Центру з унікальним bat-колайдером, що дозволяє рукокрилим вільно літати, відремонтували, виправивши пошкодження, отримані внаслідок ворожих обстрілів», — повідомили в екопарку. 

Всі кажани, яких рятував Центр реабілітації рукокрилих, занесені до Червоної книги. Навіть за найінтенсивніших обстрілів колектив Центру не припиняв своєї роботи, — зазначили в екопарку і подякували меценатам і волонтерам, завдяки яким відновлюється цей заклад.

Як писав KharkovNEWS.info, до харківського екопарку вже повернулися зебри, тато-верблюд та лось. Прихисток там знаходять козулі, дикі кабани та інші тварини.

У березні минулого року через обстріли там загинули кенгуру, шимпанзе, орангутанг, верблюд, пума, лані, альпаки, дев’ятеро оленів, ще 20 оленів утекли до лісу. В останній день березня смертельні поранення отримала пара бізонів, їхнє дитинча залишилося цілим. Багато тварин утекли, коли російські снаряди зруйнували вольєри. Декілька тварин загинули через розрив серця від вибухів. Лише 6 квітня там розпочалася евакуація. Тоді вивозили хижаків, які вціліли, до інших зоопарків країни. Декількох тварин прихистив Харківський зоопарк. Збитки довкіллю через загибель тварин у харківському екопарку під час війни склали щонайменше 1,2 мільйона гривень. 1 червня в екопарку відкрили для відвідувачів першу локацію — «Долину альпак». 

Джерело

Новости Харькова