У ЗСУ розповіли, як погода змінить характер бойових дій на Куп’янському напрямку

Погода ускладнить спроби росіян наступати.

Українська армія може використати погодні умови на свою користь.

На Куп’янському напрямку тривають інстенсивні бої, ворог намагається просунутися у бік Синьківки ,аби створити плацдарм для наступу на Куп’янськ. Із приходом весни російським окупантам буде важче вести наступ, вони не будуть певний час використовувати важку техніку. У цей час українські захисники зможуть дооблаштувати свої укріплення. Окрім того, Україна очікує допомогу від партнерів, у тому числі боєприпасами й дронами, які необхідні на полі бою. Про це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Зараз, із настанням весни, можуть піднятися і ґрунтові води, і, звичайно, що це призведе і до підтоплення окопів. Це дообладнання позицій на місцях. Цей час можна виграти і використати на нашу користь, оскільки противнику досить складно певний час буде вести наступальні дії саме з застосуванням важкої техніки, саме танків, бойових броньованих машин різних типів, БМП, БМД та інших. Саме в цей період ми можемо вдатися більше до дооблаштування своїх укріплень, оскільки зараз ми перебуваємо у стратегічній обороні, наша основна задача — це сточення наступального потенціалу противника на всіх його напрямках. І, звісно, що саме цей час це можна максимально продуктивно та результативно використати на нашу користь. Крім того, що ми очікуємо і на допомогу наших західних партнерів, партнерів усього вільного світу, які нададуть нам таку необхідну допомогу і дронами, і снарядами, в тому числі, і звісно, це підготовка наших резервів. Поки хлопці одні тримають кордони наші та лінію зіткнення на передовій, всі інші мають час, аби підготуватися та здобути всі необхідні вміння та навички. І це потім неабияк допоможе їм у бою», — сказав Євлаш.

За словами Євлаша, ситуація на Лимано-Куп’янському напрямку залишається досить складно. Окупанти постійно проводять наступи та намагаються захопити Куп’янськ. Минулої доби на цьому напрямку зафіксували більше ніж 800 обстрілів із боку росіян. Ворог бив по позиціях української армії з усіх наявних видів озброєння. Тут відбулося 17 бойових зіткнень. Окупанти 13 разів били з авіації — один раз з гелікоптера Мі-8 та 12 разів з літаків Су-34 і Су-35, на кожному борту було по дві-три керовані авіабомби. Українським захисникам удалося вбити та поранити 343 загарбники й знищити 73 одиниці російської техніки та озброєння.

«Противник продовжує тиснути в районі Синьківки, також у напрямку Тернів, Сіверське з намаганням розвинути свій потенціал наступальний та вибити собі плацдарм для розвитку подальшого наступу добар’єрних рубежів таких, як річка Оскіл та саме Куп’янськ, який залишається однією з ключових задач противника на цьому напрямку. Туди перекидаються основні сили та резерви, і намагаються знайти шпарину в нашій обороні, — розповів Євлаш. — Ситуація залишається напруженою, проте наші захисники, наше керівництво пробують усе можливе, аби зупинити ворога та не дати йому просунутися далі».

Кількість російських окупантів наразі на Лимано-Куп’янському напрямку залишається сталою, Росія поповнює свої втрати.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти збільшили кількість атак на Куп’янському напрямку. Коли резерви підтягнені, росіяни знову починають атакувати. Наразі вони поповнили втрати й посилили штурми.

Джерело

Новости Харькова