У всіх жителів Харківської області перевірять показання газових лічильників

Інвентаризація триватиме до березня.

«Харківгаз» почав звірку показань газових лічильників.

До початку березня спеціалісти компанії планують потрапити в усі домівки клієнтів по всій Харківській області. Інвентаризація показань пройде в усіх населених пунктах регіону ,куди дозволять потрапити військові, пояснили прессекретар «Харківгазу» Ольга Клименко.

«Контрольне зняття показань приладів обліку проводиться відповідно до вимог Кодексу ГРМ. У воєнний час — після бомбардувань міст та селищ регіону, пошкоджень снарядами газового обладнання, евакуації і повернення мешканців у область, контрольне зняття показань лічильників — це додаткова можливість виправити неточності на особових рахунках, вирішити важливі питання без поїздок до центрів обслуговування «Харківгазу». Після контрольної фіксації даних лічильника, будь-які неточності на особовому рахунку будуть виправлені», — пояснили у «Харківгазі».

У компанії просять клієнтів надати доступ фахівцям до газових лічильників при пред‘явленні ними службового посвідчення. Це займає кілька хвилин: співробітник компанії робить фотофіксацію лічильника.

У випадку, якщо газ у будинку не використовується, «Харківгаз» рекомендує сповістити газову компанію про нульове споживання газу у домоволодінні за телефонами:

066-300-2-888 (Vodafone),

098-300-2-888 (Kyivstar),

093-300-2-888 (Lifecell).

Якщо представники «Харківгазу» прийдуть до будинку, коли господарі відсутні, вони залишать повідомлення про дату повторного візиту.

У випадку, якщо будинок постраждав через військові дії, власники мають піддготувати заяву і направити її на адресу «Харківгазу». У найближчий час, говорять у компанії, з’явиться можливість кріпити такі документи в особистому кабінеті на сайті. 

Джерело

Новости Харькова