У трьох річках Харкова зменшується концентрація нафтопродуктів

Після удару дронами по Немишлянському району 9 лютого стався витік палива.

У міських річках Харків, Лопань та Уди зменшується концентрація нафтопродуктів після удару «шахедами» по Немишлянському району Харкова.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, такі попередні висновки у результаті дослідження проб води були оприлюднені на апаратній нараді.

Також не зафіксовано потрапляння нафтопродуктів до джерел, які наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець.

«Обласна військова адміністрація спільно з міською радою та профільними науковими установами розробляє і впроваджує план заходів щодо повної ліквідації наслідків ворожого удару по нафтосховищу у Немишлянському районі Харкова. В тому числі розглядається заміна ґрунту. Наразі прораховуємо таку можливість, після чого будемо звертатися до Уряду з проханням надати допомогу з резервного фонду державного бюджету», – розповів Олег Синєгубов.

Нагадаємо, пізно увечері 9 лютого Росія вдарила «шахедами» по Немишлянському району Харкова пізно увечері 9 лютого. Було влучання у нафтобазу, стався витік палива та пожежа у приватному секторі. Загинули семеро людей, троє отримали поранення. Із резервуарів нафтобази витекли щонайменше 4000 тонн паливних матеріалів. 

Через витік палива сталося забруднення кількох річок. Неподалік Харкова екологи виявили велику нафтову пляму. У річках Харківщини блокували поширення нафти. У Харкові у питній воді виявили нафтопродукти.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові перевіряють воду на вміст нафтопродуктів. Жителів закликали не брати воду з джерел у Немишлянському районі.

Джерело

Новости Харькова