У січні російська армія вбила 21 мешканця Харківщини

Серед загиблих — маленька дитина.

З початку місяця в області внаслідок обстрілів росіян загинула 21 людина.

Серед загиблих — 8-річна дівчинка, яку знайшли під завалами будинку після обстрілів селища Жуковського у Харкові.

Також у січні близько 180 мещканців області отримали поранення, з них 20 — це діти. Про це повідомив під час телемарафону очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Крім того, через влучання снарядів пошкоджені близько 250 будинків. 

«Ступень руйнувань різний. Є ті, які зараз мають проходити експертизу на можливість відновлення, є ті, які мають невеликі ушкодження, але роботи багато. Кожен будинок має бути обстежений перед тим, як людям повертатися до своїх квартир», — розповів Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, внаслідок ворожих обстрілів було знеструмлено понад 12 тисяч абонентів у Харкові, нині вся електроенергія відновлена, газопостачання також відновлено.

«Щодо теплопостачання, під питанням один житловий будинок, однак думаю найближчим часом тепло буде подано. Комунальники та ДСНС намагаються якнайшвидше відновлювати пошкоджене після обстрілів, але руйнування важкі», — додав начальник ХОВА.

За даними Міненерго, станом на 27 січня енергетики повернули світло 1,8 тисячі споживачів, які були знеструмлені внаслідок обстрілів. Залишаються без електроенергії 19,7 тисячі споживачів області.

Як писав KharkovNEWS.info, 23 січня росіяни масовано обстріляли Харків: двічі уранці та один раз увечері. Уранці ракети спрямували на Салтівський і Київський райони.

Жертвами обстрілу стали десятеро людей: 8-річна дівчинка з мамою; родина Валерій Конченков та Юлія Брейніна; чоловік, який працював таксистом і у момент вибуху перебував в автівці; студентка «ХАІ» Катерина Хорощак; літній чоловік, який вигулював собаку; 59-річна та 76-річна жінки; 40-річна жінка (померла у лікарні). Одинадцята жертва — жінка, яка померла 26 січня.

Утретє рсіяни вдарили по Київському та Холодногірському районах, там постраждали дев’ятеро людей.

Джерело

Новости Харькова