У школах Харківської області не вистачає 600 співробітників

Потреба не критична, однак є.

Наразі у школах Харківської області працюють 15 500 учителів.

Станом на сьогодні у закладах освіти регіону не вистачає більше ніж 600 співробітників, у тому числі 300 педагогів. У простої перебувають 2000 педпрацівників із 15 500. Ще майже 2500 педагогів знаходяться за кордоном і продовжують працювати. Про це повідомила в ефірі «Українського радіо» заступниця директора департаменту науки та освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольга Алфьорова.

«Потреба на новий навчальний рік, за оперативною інформацією, складає понад 600 працівників, з яких 300 — це педагогічні посади. Тобто, загалом потреба не критична, але вона є», — сказала Алфьорова.

На деокупованих територіях залучають до роботи у школах старшокурсників педагогічних спеціальностей. Наразі працюють понад 100 студентів Харківського університету ім. Г. С. Сковороди та Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

Як розповіла Ольга Алфьорова, цьогоріч, як і торік, заняття у школах усіх громад регіону будуть проходити онлайн, оскільки для змішаної форми або офлайн-навчання там немає відповідних захисних споруд. Окрім цього, в усіх школах провели опитування, більшість батьків виступили за дистанційний формат освітнього процесу. Зараз укриття у школах продовжують облаштовувати.

«Ми сподіваємось, що на початку календарного року в нас вже буде краща ситуація з укриттями, і буде можливість розпочати хоча б змішаний формат у деяких районах Харківщини», — зазначила Алфьорова.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові навчати за змішаним форматом будуть 60 класів, у тому числі 23 перших. Цьогоріч до харківських шкіл підуть 7000 першокласників, що майже у два рази менше, ніж до повномасштабного вторгнення. Освітній процес розпочнуть усі 184 школи міста, попри те, що шість закладів освіти є повністю зруйнованими.

Джерело

Новости Харькова