У селі на Харківщині, яке було знеструмлено з початку війни, почали подавати електрику

Село не газифіковане, під час війни залишилося ще й без електрики.

Мешканці села Донецьке Оскільської громади (Ізюмщина) жили без світла із початку повномасштабного вторгнення.

На сьогодні у Донецькому частково відновили електропостачання. Світло отримали перші споживачі. Як розповіли у компанії «Харківобленерго», у цьому селі знаходилася переправа росіян, звідси вони починали окупацію Ізюма. Тому тут тривали жорстокі бої, унаслідок чого були пошкоджені електромережі. Енергетики відновили високовольтну лінію, дві підстанції та замінили дроти та електроопори. У селі немає газу, тому для жителів електрика дуже потрібна. Завершити під’єднання до електрики планують у наступному місяці.

«До війни тут проживали близько 100 сімей, зараз — 50. Наразі 20% споживачів уже підключені. Повністю електропостачання буде відновлено у листопаді», — розповів начальник Ізюмського району електромереж Віталій Борщ.

Наразі в Оскільській громаді співробітники цього РЕМу продовжують відновлювати електромережі у населених пунктах Вірнопілля й Топольське.

Як писав KharkovNEWS.info, селище Прудянка у Дергачівській громаді (Харківський район) заживлене на 80%. Воно залишалося знеструмленим із березня 2022 року. Відновлювати електропостачання у селищі почали улітку 2023 року.

Джерело

Новости Харькова