У селі Гроза почались поховання жертв теракту росіян

Ідентифіковано вже 48 загиблих.

В селі Гроза Шевченківського району Харківської області поховали подружжя, яке загинуло внаслідок ракетного удару росіян 5 жовтня.

Про це розповів начальник Куп’янської військової адміністрації Андрій Канашевич.

Чоловік та дружина брали участь у помінках односельця-військового, якого перепоховали у Грозі.Росіяни вдарили ракетою по будвлі, де проходили помінальні заходи.

Керівник Шевченківської селищної військової адміністрації Сергій Старіков пообіцяв, що рідним загиблих у теракті нададуть грошову допомогу на поховання.

Для отримання допомоги необхідно буде звернутись у відділ соціального захисту із заявою. Окрім того за потреби буде надана допомога для привезення тіл загиблих з Харкова. Також можуть надати транспортдля підвезення учасників поховання, — повідомив Сергій Старіков у Facebook.

Для вирішення питань родичам загиблих треба звертатись до селищної військової адміністрації.

За даними начальника слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергія Болвінова, станом на 16 годину 7 жовтня ідентифіковано вже 48 загиблих у селі Гроза.

«Наші фахівці продовжують роботу, вже відібрали та опрацювали зразки ДНК шістнадцяти родичів. Ще 79 зразків з невпізнаних тіл та фрагментів останків проганяють через ДНК-комплекс АNDE», — розповів поліціянт.

Нагадаємо, раніше Андрій Канашевич повідомив, що після ідентифікації усіх тіл кількість загиблих внаслідок обстрілу росіян збільшиться. 

Як писав KharkovNEWS.info, 5 жовтня Росія вдарила по селу Гроза «Іскандером», під час панахиди за перепохованим військовим. Загинули 52 людини, зокрема одна дитина, ще двоє дітей вважаються зниклими без вісті. 

Джерело

Новости Харькова