У Міненерго повідомили подробиці загибелі газовиків у Харкові

Стався зсув ґрунту.

Слюсарі ліквідували виток газу, їх засипало землею.

У понеділок 4 грудня у Харкові загинули два співробітники аварійно-диспетчерської служби Харківської міської філії «Газмережі». Сергію Гончаренку було 48 років, Максиму Родаку — 42. Вони працювали слюсарями. Учора проводили аварійні роботи з ліквідації витоку газу на підземному розподільному газопроводі у Харкові. Під час ремонту стався обвал ґрунту, слюсарі загинули.

«Обидва у складі бригади аварійно-диспетчерської служби дбали про газову безпеку харків’ян та забезпечували безаварійне газопостачання прифронтового міста. Наразі триває розслідування обставин трагічного випадку», — повідомили у Міністерстві енергетики України.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі до п’яти років або ув’язнення до восьми років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Як писав KharkovNEWS.info, рятувальникам повідомили про обвал ґрунту о 18:26. Це сталося по вулиці Шевченка у Київському районі Харкова. Газовики працювали на глибині понад два метри. Коли стався зсув, вони опинилися під товстим шаром землі. Співробітники ДСНС відкопали із-під землі чоловіків, однак ті вже були мертвими.

Джерело

Новости Харькова