У лісництві на Харківщині знайшли залишки боєприпасу

На території лісництва знаходилися залишки касетного боєприпасу.

Ліси забруднені вибухонебезпечними предметами, відвідувати їх небезпечно.

Днями у лісництві, що входить до складу Чугуєво-Бабчанського лісгоспу, знайшли залишки касетного боєприпасу. Співробітники лісництва робили мінералізовану смугу (ділянка поряд з лісами, яку штучно звільняють від горючих матеріалів) та помітили підозрілий предмет. Як виявилося, боєприпас уже був неактивним. Про це повідомили у Слобожанському лісовому офісі.

«На небезпечний предмет натрапили працівники лісництва, які займалися прокладанням мінералізованих смуг. Оглядаючи територію, де мали нарізати протипожежні смуги, лісівники помітили підозрілий предмет. На щастя, боєприпас був уже використаний і ніхто з працівників не постраждав», — розповіли у Слобожанському лісовому офісі. 

Жителів закликають не відвідувати ліси через мінну небезпеку. Лісництво, де знайшли боєприпас, росіяни обстрілювали із початку війни. Крім того, деякі лісництва перебували під частковою окупацією. Наразі ліси можуть бути замінованими.

«Лісові масиви цієї філії одні з перших почали обстрілюватися росіянами, деякі лісництва у 2022 році були частково окуповані. На площі у 17 871 га велися бойові дії. Нині потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами лишаються 21 632 га лісу, а тому ведення в них господарської діяльності неможливо», — пояснили в Офісі.

Як писав KharkovNEWS.info, 28 березня в Ізюмському районі підірвався чоловік. Вибух стався у лісі на околиці села Сніжківка в Оскільській громаді. Здетонувала протипіхотна фугасна міна «Пелюстка». 

Джерело

Новости Харькова