У Києві за хабар затримали харківського народного депутата від «Слуги Народу»

Андрій Одарченко — член Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.

У столиці затримали народного депутата, який хотів купити «сприяння» голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Це сталося удень 21 листопада. Слідчі НАБУ і САП викрили народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами.

«Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тис. дол. США. В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури», — повідомили у Національному антикорупційному бюро.

Після того, як кошти з фонду перерахували, на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. дол. США.

Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати. Тривають слідчі дії, повідомляє НАБУ.

Телефон Андрія Одарченка, який обирався по 170-му округу в Харкові, вимкнений. Він є членом  Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.

За даними порталу «Слово і діло», йдеться саме про Андрія Одарченка.

Джерело

Новости Харькова