У Харкові знайшли вершкове масло-фальсифікат

Підроблене масло має інше маркування.

Жителів Харківської області просять повідомити про виявлення підробки масла.

ТОВ фірма «АПРЕЛЬ» повідомило про виявлення підробки на продукцію його виробництва — солодковершкового масла екстра 82,5%. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

У зверненні сказано, що на упаковці неправильно вказана назва підприємства-виробника: ТОВ «Фірма Апрель» замість ТОВ ФІРМА «АПРЕЛЬ». Також там промаркована дата виробництва — 31.03.2023.

«У разі виявлення фактів реалізації підробленого масла солодковершкового екстра 82,5% фейкового виробника ТОВ «Фірма Апрель» просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області», — звернулися у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області.

У зверненні потрібно вказати суб’єкт господарювання, який продавав масло-підробку, адресу місця продажу, супровідні документи до самого харчового продукту та додати чеки про купівлю такого масла.

У ГУ Держпродспоживслужби нагадали, що за продаж продуктів та кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це не створює загрози для життя та/або здоров’я людини або тварини, передбачений штраф у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат для юридичних осіб та трьох мінімальних зарплат для фізичних осіб-підприємців (підпункт 22 пункту 1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»).

Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській областіФото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській областіФото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, у печиві з Румунії виробника Petit Beurre виявили високий вміст акриламіду. Багато країн світу визнали акриламід канцерогеном. Акриламід утворюється у продуктах під випікання та обсмажування при температурі понад 120 градусів та зниженій вологості.

Джерело

Новости Харькова