У Харкові з’явився новий пам’ятник

Пам'ятник знаходиться у сквері тепловиків.

10 жовтня у Харкові відкрили пам’ятник.

Він знаходиться в оновленому сквері тепловиків уздовж проспекту Героїв Харкова та присвячений тепловикам. Мер Харкова Ігор Терехов відкрив пам’ятник і вручив співробітникам «ХТМ» нагороди за працю.

Терехов нагадав, що минулого опалювального сезону харківським комунальникам довелося перезапускати систему теплопостачання вісім разів. У цьому році у Харкові переклали понад 200 кілометрів магістралей, місто готується до складної зими. Міський голова подякував тепловикам.

«Я пишаюся вашою роботою і дуже вам вдячний. Пам’ятаю, як згуртовано ми працювали в перші дні війни, подавали тепло в оселі харків’ян. Дякую вашому керівництву, яке дуже відповідально до всього ставиться. Відкриття цього скверу і пам’ятника — мала частина того, що потрібно зробити, аби вшанувати вас за вашу героїчну працю», — сказав Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у червні на позачерговій сесії Харківської міської ради депутати ухвалили рішення щодо перейменування скверу, який раніше називався «Дружба». Він розташований вздовж проспекту Героїв Харкова (перехрестя вулиці Мефодіївської з проспектом Героїв Харкова) та обмежений вулицею Мефодіївською. Із того часу це місце називається сквером тепловиків. Сквер «Дружба» відкрили у 2003 році. Назвали на честь «дружніх відносин» між Україною та Росією.

Джерело

Новости Харькова