У Харкові з’явилося ще одне консульство

Сьогодні відкрили почесне консульство Румунії.

Посол Румунії в Харкові анонсував допомогу для Харківщини.

1 березня у Харкові відкрили почесне консульство Румунії. Воно стало 19-м консульством цієї країни, відкритим у місті.  Про це повідомили у Харківській міській раді.

Відкрити консульство вирішили саме сьогодні, оскільки у цей день, 1 березня, в Румунії відзначається Мерцішор — свято зустрічі весни, переходу від зими до весни.

«Сьогодні ми залишаємо наші проблеми у минулому і бажаємо один одному здоров’я та багатства. І, таким чином, ми бажаємо процвітання, миру та благополуччя всім харків’янам та громадянам України. Сподіваємося на постійну кооперацію з партнерами у Харкові, щоб мати ще більше культурних, політичних та економічних зв’язків між вашим містом, Україною і Румунією», — пояснив надзвичайний і повноважний посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Повернути додому»: у Харкові відкрився Центр допомоги родинам полонених та зниклих безвісти

За словами харківського міського голови Ігоря Терехова, наразі Харків має близько 30 міст-партнерів і сподівається, що «в Румунії такі теж з’являться».

Почесний консул Румунії в Харкові Микола Удянський пообіцяв допомогу для Харківської області у вигляді генераторів та «швидких».

«Я пишаюся тим, що обійматиму цю посаду. Наша мета – не лише виконувати посадові обов’язки, але й всебічно допомагати Харківщині. Незабаром область отримає близько 100 генераторів та 20 карет швидкої допомоги», — сказав Удянський.

Як писав KharkovNEWS.info, 21 грудня у Харкові відкрили офіс Управління ООН з координації гуманітарних справ. Він координує допомогу людям, які постраждали внаслідок російської війни.

Джерело

Новости Харькова