У Харкові затримали учасників флешмобу «ЧВК Редан», який запустили з Росії

Підлітки хотіли влаштувати безлад в торговому центрі.

Харківські підлітки планували влаштувати масову бійку в ТРЦ «Нікольський».

Поліцейські затримали десятки  підлітків, які планували влаштувати масову бійку в торговому центрі. Як повідомляють очевидці, приблизно в 16:30 з ТРЦ «Нікольський» вивели усіх відвідувачів. До торгового центру під’їхали поліцейські і почали заарештовувати підлітків.

Як стало відомо з власних джерел, молоді люди планували взяти участь у флешмобі, що був запущений з Росії. Вони вважали себе частиною ЧВК «Редан», які планували влаштувати бійку в торговому центрі.

За непідтвердженою інформацією, затримали близько 70 підлітків. «Редан» — рух прихильників аніме, що зародився в Росії. Вони вважають виступають проти мігрантів та футбольних фанатів і влаштовують великі бійки в торгових центрах. З Росії ця субкультура розповсюдилася і на території України.

«Сьогоднішня подія на площі Конституції — ще один факт злочинної діяльності росії, направленої проти наших дітей. Російські вбивці і мародери запустили флешмоб для підлітків, результатом якого повинна була стати масова бійка. Поліція оперативно затримала усіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру. Зараз поліція запрошує батьків, з ними зустрічатимуться ювенальні поліцейські і проводитимуть профілактичні бесіди», — розповів про подію начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко.

Він звернувся до жителів Харкова з проханням бути уважнішими до дітей підліткового віку.   

Джерело

Новости Харькова