У Харкові затримали «наркотичну» банду

П'ятеро чоловіків вирощували коноплі у теплиці і продавали канабіс по всій Україні.

СБУ виявила злочинне угруповання наркодилерів у Харкові.

До складу організації входили п’ятеро учасників, які переїхали з окупованих районів Луганської та Запорізької областей як внутрішньо переміщені особи. Зловмисники облаштували в одному з приватних будинків у середмісті Харкова приховану теплицю, де вирощували рослини конопель навіть узимку.

«Із цих рослин ділки виготовляли наркотичний засіб «канабіс» та інші нарковмісні препарати, які фасували та розповсюджували серед наркозалежних осіб. За даними слідства, учасники злочинної організації активно збували свою наркотичну продукцію майже у всі регіони України. Для пересилання зловмисники користувалися послугами поштових служб доставки, щільно упаковуючи та ретельно маскуючи свої незаконні вкладення. Оплату наркоторговці отримували на банківські картки», — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

За даними начальника слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Срегія Болвінова, наркобізнесом займалася сім’я: батько, сини і племінники. Вони орендували будинок у Новобаварському районі, де і вирощували коноплі. Очолював угрупування харків’янин.

Наркотики фасували і відправляли по всій Україні. Фото: УСБУ.

Члени угрупування також оптом купували у наркоділків з інших областей готовий канабіс, розфасовували по згортках і збували наркозалежним особам.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох учасників злочинної організації. Під час обшуків у членів банди вилучили готові до вживання наркотичні засоби, свіжі рослини конопель, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів усім затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: — ч.ч.1, 2 ст.255 (створення злочинної організації та участь у її діяльності); — ч.4 ст.28 та ч.3 ст.307 (незаконне виготовлення, пересилання та збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією).

Усіх фігурантів взяли під варту без права внесення застави, їм загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело

Новости Харькова