У Харкові замінять вікна у будівлі на 50% дорожче за ринкові ціни

Переплата складає 130 000 гривень.

Угода укладена із фізичною особою-підприємцем, створеною місяць тому.

У будівлі по вулиці Коцарській, 54 у Холодногірському районі Харкова замінять вікна за 483 627 гривень. Відповідний договір підписало управління соцзахисту населення адміністрації Холодногірського району із фізичною особою-підприємцем Богданом Колесовим. Про це повідомив Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Замінити вікна мають до 20 грудня цього року. Майже 80% вартості за договором складає придбання віконних металопластикових блоків. Як виявилося, вікна будуть на 50% дорожчими за ринкові ціни.

«Один квадратний метр коштував 7752 грн., що значно дорожче, ніж металопластикові віконні блоки, які нещодавно купували інші структури міського підпорядкування», — розповіли у ХАЦі.

На Харківщині для різних об’єктів купляють металопластикові віконні блоки за ціною від 3500 до 5000 гривень за квадратний метр. Наприклад, дитячо-юнацька спортивна школа «Восток» Харківської міської ради у вересні уклала угоду щодо заміни вікон у нежитловому приміщенні по вулиці 12 Квітня, 5-А за ціною 5091 гривня. Це металопластикові віконні блоки із шестикамерного профілю та енергозберігаючим двокамерним склопакетом. 

«Лише на закупівлі металопластикових віконних блоків управління соцзахисту переплатить мінімум 130 тис. грн.», — пояснив ХАЦ.

Завищення виявили і на закупівлі відливів із листової сталі. За них сплатили по 246,8 гривні за метр. Інші замовники купляють такі дешевше. Наприклад, ДЮСШ «Восток» замовила віконні зливи за 201,9 гривні, комунальне підприємство «Харківспецбуд» — за 168,5 гривні. Ще одне комунальне підприємство, «Харківське ремонтно-будівельне підприємство», закупило їх по 100 гривень.

Очільником управління соцзахисту населення адміністрації Холодногірського району є Сергій Могилевський, адміністрацію Холодногірського району очолює Неллі Цибульник.

Фізична особа-підприємець Богдан Колесов зареєстрований 13 вересня 2023 року. До цього у Колесова був бізнес із надання інших комерційних послуг, проте у 2019 році він закрився. Наразі угода Колесова з управлінням соцзахисту населення адміністрації Холодногірського району — єдина у ProZorro.

Як писав KharkovNEWS.info, у Новобаварському районі Харкова планують відремонтувати шкільний підвал під укриття за 3,3 мільйона гривень.

Джерело

Новости Харькова