У Харкові закривають «ковідне» відділення в лікарні

Усі ліжка вільні.

У Харківській області фіксують зниження захворюваності на коронавірус.

Відділення для лікування пацієнтів із коронавірусом у Харківській обласній клінічній лікарні (проспект Незалежності, 13) більше не працюватиме. Причиною стало зниження захворюваності на COVID-19. В інших лікарнях, зокрема, інфекційній, зможуть приймати усіх пацієнтів із цим діагнозом. Утримувати пусте «ковідне» відділення в обласній лікарні — недоцільно.

«Ковідне» відділення зараз там не потрібно, тому що основна, інфекційна лікарня, не завантажена, і там усього достатньо. Тому утримувати просто відділення і платити великі кошти бригаді, яку потрібно утримувати, це недоцільно для самої лікарні. Тому ми забезпечні місцями і ліками для лікування ковіду. І зараз ми бачимо знищення захворюваності. Тому її потрібно закривати», — повідомив директор департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації Максим Хаустов.

У пік захворюваності на коронавірус у «ковідному» відділенні обласної клінічної лікарні було розгорнуто до 100 койок. Тепер у приміщення планують повернути ті відділення, які там були раніше, зокрема, офтальмологічне.

«Там іще з початку ковіду для того, щоб розширення ковідних ліжок було переведення офтальмологічного відділення, і трохи інші відділення були переведені в інші корпуси. То зараз будуть, наскільки я знаю, повертати назад ці відділення, щоб вони повноцінно функціонували», — сказав Хаустов.

Як писав KharkovNEWS.info, 4 травня Комітет з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я рекомендував генеральному директору ВООЗ Тедросу Адханому Гебреїсусу оголосили про припинення надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я, що має міжнародне значення. Мова йшла про скасування статусу пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації. Гендиректор пораду прийняв. Коронавірус тепер не вважається глобальною надзвичайною ситуацією, однак загроза здоров’ю через коронавірус залишається.

Джерело

Новости Харькова