У Харкові уперше за кілька років народилася трійня

Дітей із мамою уже виписали додому.

Востаннє на Харківщині трійн юнароджували у 2020 році. 

29 грудня 2023 року у Харківській області народилася трійня — дві дівчинки та хлопчик. Діти з’явилися на світ недоношеними (31 тиждень), їхня вага складала від 1300 до 1600 грамів. За десять днів їм провели інтенсивну терапію у реанімації та перевели разом із матір’ю до відділення постреанімаційного догляду. Там вони знаходилися два місяці. Наразі матір із немовлятами виписали. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«На сьогодні немовлята підросли й набрали вагу. Маму із новонародженими виписали додому. У подальшому немовлята будуть перебувати під наглядом відділення катамнестичного моніторингу Обласної клінічної лікарні, де продовжуватимуть реабілітаційне лікування, необхідне для нормального розвитку недоношених дітей», — розповіли у ХОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Харкова повертаються діти шкільного віку: у міській раді назвали кількість учнів

У 2022 році у Харківській області народилися 7444 дітей, у 2023 році — 7315. Зокрема, у перинатальному центрі Харківської обласної клінічної лікарні народилося минулого року 1475 дітей, однак трієнь не було. Востаннє на Харківщині на світ з’являлися трійні у 2020 році.

«Трійня — це дуже рідкісне явище. Породілля спостерігалася в нас впродовж всієї вагітності, яка була високого перинатального ризику. Ми її прооперували, виходили немовлят і сьогодні вони вже пішли додому. Ми дуже раді й горді саме цим», — зазначив медичний директор з перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександр Железняков.

Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова